Визе

Опште информације

форма за визе

За добијање визе за Србију, подносиоци захтева треба да се обрате најближој дипломатској / конзуларној мисији Републике Србије у иностранству.

Подносиоци захтева за визу треба да доставе следећа документа:

Учесници 141. скупштине ИПУ су ослобођени плаћања конзуларних такси и припадајућих накнада.

Захтев за визу треба да се поднесе најмање 20 дана пре предвиђеног датума путовања. Захтеви за визу и пратећа документација не морају да се подносе лично. Могу да се пошаљу поштом најближој дипломатској / конзуларној мисији Републике Србије.

Носиоци пасоша земаља Европске уније који могу да уђу у Србију са ЕУ личним исправама, Аустралије, Канаде, Велике Британије и Сједињених Америчких Држава, ослобођени су обавезе прибављања визе. Исто важи и за оне држављане држава с којима Република Србија има визни режим који поседују важеће визе за улазак у ЕУ, Шенгенски простор, САД и УК, или који су регулисали свој статус у тим земљама. Они имају право да уђу у Републику Србију без визе и да у њој бораве до 90 дана током периода од 6 месеци. Осим тога, визе нису потребне за носиоце пасоша држава чији држављани, у складу с Одлукама Републике Србије, имају право да бораве у Србији од 30 до 90 дана.

Детаљније информације увези захтева за визу за појединачне земље можете наћи на веб страници: http://www.mfa.gov.rs/en/consular-affairs/entry-serbia/visa-regime.